Archieven: ontspannen

Jongensfiets

Jongensfiets cadeau geven

Een jongensfiets koop je niet elke dag. Maar de maand van cadeautjes is weer gekomen. Sinterklaas heeft zijn pakjesboot netjes aangemeerd in Dokkum en stuurt vanavond al zijn pieten over de daken om pakjes door schoorstenen te gooien. En als de goedheiligman weer is vertrokken naar het zonnige Spanje, is de kerstman op de Noordpool al druk bezig met het tweede grote feest van de donkere en gezellige decembermaand. En hoe maak je jouw zoontje nou gelukkiger dan met een splinternieuwe jongensfiets?

Jongensfiets is favoriet

Veel jongetjes zijn maar al te graag aan het spelen. Het liefst buiten als het weer een beetje meezit. Een van de meest favoriete bezigheden, naast voetballen en verstoppertje, is lekker rondjes rijden op een jongensfiets. Fysiek bezig zijn, plezier maken en vooral de blits maken met de mooiste fiets van iedereen. Het begint al vanaf dat ze een jaar of 5 zijn. Lekker naar buiten op het fietsje met zijwielen voor een veilig ritje over de stoep. Op latere leeftijd kunnen de zijwieltjes eraf gehaald worden en wordt de stoep verruild voor de straat. Elke jongen, van kleuter tot puber, krijgt een lach op zijn gezicht bij een nieuwe jongensfiets voor z’n verjaardag of één van de grote kinderfeesten uit de eerste alinea. Bekijk bijvoorbeeld deze prachtige Jongensfiets 26 inch.

Altec Hero Jongensfiets 20 inch

Soorten en maten jongensfietsen

Het aanbod van jongensfietsen begint dus al bij modellen voor de allerkleinsten. In allerlei stoere kleuren zoals rood, blauw of zwart, maar ook met coole prints van bekende tekenfilms zoals Cars of Paw Patrol. Natuurlijk kunnen daar de zijwielen niet ontbreken. Ook is er gezorgd voor extra veiligheidsmaatregelen op de kleinste jongensfietsen. Brede bandjes zorgen voor stabiliteit en balans en de dichte kettingkast voorkomt dat zoonlief met zijn vingertjes overal tussenkomt. Het blijven natuurlijk wel kinderen.

Hoe ouder de jongens worden,  hoe groter de fiets moet zijn. Voor elke stap omhoog zijn er maten jongensfietsen te krijgen. De kleinste maat is 12 inch en oplopend tot 26 inch is er voor elke jongen een fiets die bij hem past. Of het nu is voor korte ritjes in de stad of dat ‘ie elke dag meer dan 10 km heen en weer naar school moet, er is volop keus. Daarnaast zijn er diverse opties als het gaat om het soort remmen en het aantal versnellingen. Ook de framemaat is van belang. Let er bij het aanschaffen van een fiets op dat je een jongensfiets koopt die aansluit bij de lengte van de nieuwe eigenaar.


Sokken

Het is belangrijk om je goed te voelen. Het vertrouwen in jezelf is daarbij de sleutel. Zorg dat je goed voor dag komt. En zoals ze vaak zeggen. De sokken maken de man. Daarom kies je sokken die bij je outfit passen.


Beddenspeciaalzaak in Assen/Groningen

Speciaalzaak voor een goede nachtrust en comfortabel!

Je gaat op jezelf wonen, maar je hebt nog geen bed. Waar ga je deze kopen? Koop je hem via internet, bijvoorbeeld op marktplaats tweedehands, of een woonwinkel waar ze heel veel verschillende artikelen te koop hebben of toch naar een beddenspeciaalzaak daar waar ze alleen maar bedden, en bed frames, matrassen en nog meer bed artikelen te koop hebben. Een beddenspeciaalzaak onderscheidt zich van de andere winkels die beddenartikelen in het assortiment hebben naast nog vele andere woonartikelen, door zich specifiek te richten op alles wat met een bed te maken heeft. Zo kunnen er beddenwinkels zijn die een speciaalzaak zijn, maar ook kan het zo zijn dat een beddenspeciaalzaak een webshop is. De mensen die in deze winkelketen werken, moeten wel kennis hebben van het assortiment om de klanten goed te kunnen begeleiden in het maken van de keuze. Ze kunnen zich aan de eisen van de klant aanpassen en hier eventueel een goede tussenoplossing voor kunnen vinden om de problemen te kunnen oplossen. De werknemer moet zich dus aanpassen aan de klant, maar dit is vanzelfsprekend in elke winkel. Een beddenspeciaalzaak heeft onder andere in zijn assortiment verschillende frames van bedden, veel keuze in soorten matrassen dit kan verschillen in de dikte van het matras, het materiaal waar het van gemaakt is, en zit er vering in ja of de nee. Ook is er natuurlijk nog keuze in wat voor bed je wilt. Wil je een éénpersoonsbed of toch een tweepersoonsbed? Als je geen keuze hierin kan maken is er altijd nog een tussenoplossing namelijk de twijfelaar deze wordt zo genoemd omdat hij een tussenmaat heeft van het eenpersoonsbed en het tweepersoonsbed. Naast het matras en bed frame heb je natuurlijk nog meer nodig; een dekbed, kussen, kussensloop, dekbedovertrek en een molton misschien.

Functies van een bed

Al deze spullen voor een goede nachtrust zijn er natuurlijk niet voor niets. Achter elk product zit een functie, maar wat zijn deze functies eigenlijk. Een matras ligt in de meeste gevallen veel lekkerder dan op de koude grond te liggen. Het matras is er dan ook om je rug te ondersteunen. Een kussen is om je net te stabiliseren en dus ook belangrijk voor goede nachtrust. Een dekbed houd je lekker warm zonder dekbed zouden we het in de winter veel te koud hebben. Een bed frame is er natuurlijk om het matras te kunnen tillen zodat het wat mee kan veren anders heeft het matras nog weinig nut.


Luxe bedden

Ontspannen nachtrust op een luxe bed

Luxe bedden

U herkent het vast wel, u heeft een prima bed maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. U slaapt ’s nachts misschien niet altijd even vast en dat kan soms vervelend zijn. Maar wanneer u toch een super fijne nachtrust wilt is het verstandig om te kiezen voor luxe bedden. Het grote voordeel van luxe bedden is namelijk dat ze van hoge kwaliteit zijn, u zult heerlijk slapen terwijl u niet eens heel veel hoeft te betalen voor zo’n soort bed. Veel mensen denken vaak dat wanneer ze een goed bed willen aanschaffen, dat ze dan de hoofdprijs kwijt zijn, dit is echter niet altijd het geval. Wanneer u kiest voor een goede beddenspecialist is dit geen probleem. Zij bieden namelijk erg luxe bedden aan voor een realistische prijs, dit is natuurlijk wel zo fijn voor u en voor uw portemonnee. Daarnaast is het ook heel belangrijk dat u beschikt over een erg goed bed. Het kiezen van het juiste bed is natuurlijk heel erg persoonlijk. De ene persoon slaapt liever op een iets harder matras, terwijl de andere persoon baadt heeft bij een ietwat zachter matras. Dit is dus persoonsgebonden. Daarnaast is het van groot belang om naast de persoonlijke voorkeuren rekening te houden met het lichaam. Het is namelijk van groot belang dat wanneer u lichamelijke klachten of beperkingen heeft, u daar ook goed rekening mee houdt wanneer u een luxe bed aanschaft. Het bed moet namelijk zo zijn gemaakt dat uw lichamelijke gesteldheid er alleen maar beter op zal worden, dit kunt u eenvoudig bereiken wanneer u naar een goede beddenspecialist gaat. Het kiezen van het perfecte bed is namelijk vaak een moeilijke klus, vooral wanneer het bedrijf een erg breed assortiment heeft kan het nog wel eens lastig zijn om het perfecte bed uit te kiezen.

Advies bij het aanschaffen van luxe bedden

Wanneer u graag een luxe bed wilt aanschaffen, kunt u zich ook het best laten adviseren door een goede beddenspecialist. Zij hebben vaak al jarenlang ervaring en dit zult u zeker merken. Het is namelijk van groot belang dat u een goed bed aanschaft en door hun ervaring weten zij precies welk bed aan uw wensen voldoet. Op deze manier zult u erg lang kunnen genieten van uw bed.


Zelfbruiner, zaken die je moet weten!

In de lente en de zomer mag een bruine huidskleur niet ontbreken. Niet iedereen heeft de tijd om een zonnebank te nemen. Daar haken cosmeticamerken handig op in. Het aantal cosmeticaproducten die dit effect bereiken zijn de laatste jaren flink toegenomen. We zetten een aantal weetjes over dit product op een rijtje.

ADD

Iedere bruiner bevat een stof genaamd dihydroxyaceton (DHA). Dat is een suiker dat reageert op de aminozuren van de bovenste huidlaag. Er treedt een chemische reactie op en daardoor wordt de huid wat bruiner. De bruine kleur blijft vrij lang zitten: het is niet mogelijk de zelfbruiner af te wassen. De kleur blijft net zolang zichtbaar totdat de dode huidcellen helemaal afgesleten zijn. Wel is het effect te verminderen door een scrub of exfoliant te gebruiken.

Huidtypes

Niet ieder huidtype is gelijk, maar in principe is dit product met ieder soort huid te gebruiken. Er zijn veel verschillende bruiners op de markt en die hebben ieder een eigen samenstelling. Daardoor is het belangrijk te testen hoe de huid reageert. Niet iedere bruiner is namelijk voor iedereen even geschikt. Deze producten bestaan ook voor het gezicht. Het is goed om te weten dat dit product voor het gezicht nooit vet is en daardoor ook werkt op een vettere huid.

De juiste zelfbruiner

Er zijn veel verschillende kleuren bruiners. Dat heeft te maken met de concentratie DHA in de bruiner zelf. Zo zijn er varianten met slechts 1 procent DHA, maar ook varianten met wel 15 procent DHA. Hoe hoger de concentratie in het product, hoe beter de bruine kleur te zien is.

De juiste bruiner kiezen is afhankelijk van de juiste huid. Als iemand een spierwitte huid heeft, volstaat een product met een klein DHA-gehalte al. Wie meer pigment heeft, kan een wat hoger geconcentreerde variant gebruiken. Het is belangrijk goed naar de huidskleur te kijken. Als de zelfbruiner namelijk niet geschikt is voor de huid, kan de huid oranje worden en dat is precies het effect dat veel consumenten willen vermijden.

Bescherming tegen de zon
Veel mensen denken dat deze producten beschermen tegen de zon, maar dat is niet waar. Dit product bevat namelijk vrijwel nooit SPF. Dat betekent dat de kans op verbranding door de zon net zo groot is met of zonder gebruik van dit product. Het bruine laagje beschermt ook niet tegen de schadelijke zon. De bruiner moet echt gezien worden als een ‘laagje verf’ en dus niet als een beschermlaag tegen de zon.